Slijedi restrukturiranje, puna podrška opstanku Instituta

Bez autora
Feb 14 2024

Pronađen je model za Institut dr Simo Milošević kako bi se vratio dug prema Jugobanci, a restrukturiranje ove zdravstvene ustanove je nešto što će u narednom periodu dogoditi, potvrdio je za RTCG predsjednik Odbora direktora Predrag Dragojlović.

Predložen je niz rješenja za Institut dr Simo Milošević, a iskazana je puna podrška opstanku Instituta.

Podsjetimo, juče je održana prve sjednica Komisije za rješavanje statusa Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“.

Na pitanje da li će da se izbjegne stečaj Dragojlović je kazao da je stečaj realna opcija, te da su svi zakonski preduslovi ispunjeni, ali ono o čemu se juče razgovaralo u Vladi daje nadu da do toga neće doći.

“Što se tiče statusa Jugobanke pronađen je model kako bi Vlada mogla da interveniše i detalje oko toga trebalo bi da razradi Komsija ko će se vrlo brzo formirati i mislim da to uskoro neće biti uslov. Ono što će u narednom periodu biti izazov to je da se Institut unutar sebe konsoliduje, a restrukturiranje je nešto što će u narednom periodu morati da se dogodi, a situacija u kojoj je Institut sada više neće moći da se desi. Moraćemo da napravimo stvari tako da Institut funkcioniše, i da bude profitabilna institucija, koja će ponovo da bude na ponos grada Herceg Novog i države Crne Gore”, zaključio je Dragojlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik